Når kattene kommer inn til oss, får de en sjekk hos dyrlege og blir vaksinert, sterilisert/kastrert og ID-merket. Mens vi leter etter nye gode hjem til kattene oppholder de seg på katteherberget vårt Høgheim eller i fosterhjem. Lynne og personlighet blir observert slik at vi kan gi råd når potensielle nye eiere kommer for å velge seg en ny venn.

Stort sett finner katter og mennesker hverandre. Likevel vil dere få spørsmål om hvordan dere bor, om dere har små barn o.l. for at vi som kjenner hver enkelt katt skal kunne avgjøre om katt og familie passer sammen, og redusere muligheten for at noe ikke skulle fungere. Det er mange katter å velge mellom: noen kontaktsøkende, noen tøffe, noen litt sjenerte, noen korthårete, noen langhårete……

Ta deg tid til å snakke med oss og hilse på kattene, og du vil nok finne en som passer akkurat deg! Når du har valgt deg en katt eller to får katten nok en helsesjekk og en ormekur. Før du får med deg katten hjem skriver vi en kontrakt på overtakelse av katten. Deretter får du katten hjem på prøve i fire uker for å se om eier og katt passer sammen.

Overdragelsesgebyret er på 700 kroner for kastrerte katter over seks måneder og 350 for kattunger. Om nødvendig hjelper vi til med dyrlegebesøk eller rådgiving, slik at det nye familiemedlemmet skal finne seg best mulig til rette i hjemmet sitt. Ved omplassering underskriver den nye eieren en kontrakt med oss om at kattene skal behandles i henhold til dyrevernloven. Alle voksne katter som omplasseres fra oss er både vaksinert, ID-merket og sterilisert/ kastrert. Hvis katten er for ung, vil det være den nye eierens ansvar å sterilisere/kastrere katten innen en avtalt tid.

Når katten flytter hjem til deg

Når du får katten, er det viktig at du holder den inne i minst 14 dager slik at den blir kjent og lærer seg godt hvor den hører hjemme før den blir sluppet ut. Hvis ikke, kan katten begynne å vandre, og prøve å finne tilbake til sitt tidligere hjem.

Mens den er inne, og gjerne etterpå også, må den ha kattedo, dvs en kasse med sand. Det finnes flere typer sand. En type hvor du bare skal plukke opp klumpene som dannes av urin og avføring. En annen type hvor du tar ut avføring daglig og skifter hele sandkassen en gang i uken. Sand fås kjøpt hos dyrebutikker og dagligvarebutikker.

Det kan også være lurt å ha et klorestativ slik at møblene ikke blir brukt til dette formålet.

Ellers trenger katten én skål med rent vann og én skål med tørrfór. Skift vannet morgen og kveld, og gi gjerne en middag daglig eller annenhver dag for eksempel med kokt fisk.

Hvorfor velge en omplasseringskatt?

Katten du adopterer fra oss er ferdig sterilisert/kastrert, ID-merket og vaksinert. Omplasseringsgebyret er langt lavere enn det du selv måtte ha betalt til veterinær for sterilisering/ kastrering, ID- merking og vaksinering.

Vi har til enhver tid mange ulike katter å velge mellom. Du finner garanter en pus med personlighet som passer sammen med deg.

Velger du en katt fra Foreningen for Omplassering av Dyr i Trondheim kan du alltid ta kontakt for råd og veiledning.

Du er med på å gjøre noe for alle hjemløse katter! Dessuten bør man ikke oppmuntre mennesker som ikke tar ansvar for katten sin og lar den få kull på kull med kattunger «ved et uhell». Dette er kattunger som kommer til eiere som kanskje ikke tar like godt vare på dem som deg! Ved å ta en kattunge fra slike eiere er du med på å øke bestanden av ulykkelige katter som streifer rundt ute uten tilgang på mat og varme.

 

Share